Завршија градежните активности на ул. „Даме Груев“

Со асфалтирање на потегот каде претходно се изведуваше нова фекална канализација се заокружуваат градежните активности на улицата „Даме Груев“. Целиот потег каде се работеше е вратен во првобитна состојба. Старата...

Ако се укинат давачките ќе поевтинат месните производи

Преработувачите на месо, како одговор на кризата и намалената куповна моќ на потрошувачите, најавуваат акција „Домашни квалитетни евтини месни производи достапни за секој наш граѓанин“. Ова е договорено на работниот...

Јавен увид на буџетот и нацрт програмите на општина Охрид

Советот на општина Охрид на седницата одржана на 28.11.2022 година ги донесе нацрт програмите и нацрт буџетот за 2023 година. Се ставаат на јавен увид донесените нацрт документи. Се повикуваат...

Тенденциозно се обвинува Украина дека сака да предизвика трета светска војна

Во постот што го рецензираме односно во насловот на текстот што е споделен, а кој се повикува на агенцијата Ројтерс, се пропушта контекстот кога се вели дека „Украина на секој...

Охрид ќе блесне во новогодишно руво, ќе има и организирана забава

Охрид ќе биде накитен за Новогодишните празници. И покрај енергетската и економската криза главниот туристички центар ќе има организиран дочек на Нивата година на градскиот плоштад. Според градоначалникот Пецаков, програмата...

Свети апостол Матеј – светителот кој го напиша Евангелието

29 Ноември МПЦ го одбележува споменот на Светиот апостол и евангелист Матеј. Светиот апостол Матеј го напиша Евангелието на еврејски јазик, коешто набрзо беше преведено на грчки и до нас...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани