Преку едукација на младите до борба против насилство врз жените и девојчињата

Преку едукација на младите до борба против насилство врз жените и девојчињата.Денес во просториите на Младински Центар Охрид се реазлизраше работилница на тема “Стоп за насилство врз жените и девојчињата”...

Утврдена динамиката за реализација на клучни проекти во Вевчани

Утврдена динамиката за реализација на одобрените проекти во рамките на Програмата за рамномерен регионален развој во општина Вевчани.Започнаа потребните постапки за избор на економски и оператори за реализација на градежни...

Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ организира хуманитарен концерт

Унијата на жени на ВМРО - ДПМНЕ Охрид организира хуманитарен концерт под мотото: "ЕДИНСТВЕНИ СМЕ ВО РАЗЛИЧНОСТА - СИТЕ СМЕ ЕДНАКВИ!". Настанот ќе се одржи во црквата Света Софија во...

Со проект вреден 45,6 милиони денари ќе се подобрува енергетската ефикасност во Југозападниот регион

Ќе се подобрува енергетската ефикасност во Југозападниот регион во земјава. Во проектот се вклучени седум општини, а ќе се интервенира на 13 објекти.Две училишта во Струга, по едно во Дебар...

Членови на ЛМО при ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ во еко акција

Денеска членовите од ЛМО при ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ спроведоа еко-акција во непосредна близина на училиштето. Нека нашава еко-акција биде поттик и за останатите луѓе во иднина да организираат вакви...

Нова водоводна линија на ул. „Христо Узунов“

Екипи на ЈП „Водовод“ деновиве работат на изведување нова водоводна линија на улица „Христо Узунов“. Се поставува цевковод од полиетиленски материјал, со профил ф63 мм во должина од 160 м.Активностите...

Свети Григориј Чудотворец

Според календарот на МПЦ денес се одбележува споменот на Свети Григориј Чудотворец, епископ Неокесариски. Божји човек и силен чудотворец, нарекуван втор Мојсеј. Роден од незнабожни родители, но угледни и богати,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани