Двојно помал интерес за Новогодишните празници на брегот на Охридското Езеро

Двојно помал интерес за Новогодишните празници на брегот на Охридското Езеро Двојно помал интересот за Новогодишните презници на Охридското крајбрежје. Според анализите на хотелската асоцијација , за разлика од минатите...

Реализиран проектот образовен додаток за студенти

Општина Охрид, во врска со својата надлежност за социјална заштита за академската 2022/2023 година, за првпат, додели еднократен паричен надоместок – образовен додаток за студенти кои студираат надвор од општина...

Се реконструираат санитарните јазли во училиштето во Лескајца

Започна реконструкцијата на санитарните јазли во училиштето во Лескајца. Во ОУ „Братство Единство“ - Лескајца, започнаа градежни активности за целосна реконструкција на санитарните јазли. Исто така во оваа училишна зграда...

Охриѓанка се товари за запуштање малолетно дете

Охриѓанка се товари за запуштање на дете. СВР Охрид поднесе кривична пријава против С.Г.(36) од Охрид поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „запуштање и малтретирање на дете“....

Изградена пристапна патека за учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“

Изградена пристапна патека за учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“. Заврши изградбата на пристапната патека за учениците од основното училиште „Св. Климент Охридски“. Патеката е во должина од 45 метра,...

Јавен повик за добивање субвенции за туристичка такса

Врз основа на Годишната програма на Секторот за туризам и локален економски развој за 2022 година, предвидено e субвенционирање на уплатената такса за привремен престој на домашни и странски туристи...

ДЕБАТА: Кинеското влијание во земјава расте, а граѓаните сонуваат за Кина како економски џин

Директни инвестиции во економијата, инфраструктурата, телекомуникациите, медиумите, академска соработка со универзитетите и функционирање на институтите Конфуциј се стратешките инструменти на кинеското влијание не само во Северна Македонија, туку и во...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани