Воведение на Пресвета Богородица- Пречиста

На 4 декември православните верници го празнуваат големиот христијански празник Мајката Божја Воведение на Пресвета Богородица или кај народот познат како  Пречиста. Овој празник спаѓа во дванаесетте големи празници. Тој ...

Отворени денови за граѓанско учество во креирање на буџетот на општина Вевчани

Општина Вевчани ќе реализира отворени средби и консултации со граѓаните како дел од процесот на изготвување и донесување на новиот буџет.Станува збор за средби кои ќе се одржат почнувајќи од...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани