Во сеќавање: Почина градската легенда Илија Фармакоски – Фармак

Во сеќавање: Почина градската легенда Илија Фармакоски - Фармак. Илија Фармакоски - Фармак почина денес на 68 годишна возраст. Урбана градска легенда, познат охридски угостител. Беше сопственик на познатиот ресторан...

Благо намалување на невработеноста во земјава

Благо намалувње на невработеноста во земјава регистрира Државниот завод за статистика. Согласно последните податоци, стапката на невработеност падна на 14,3 отсто во третиот квартал од годината. Според податоците на Државниот...

Нема поевтинување на лебот и прехрамбените производи, владата најавува казни

Иако беше најавено од 01 ви декември, се уште нема намалување на цените на основните прехрамбени производи. За литар домашно млеко со 2,8 процентна масленост, ќе платите 88 денари. Иако...

Енергетската криза го „изгоре“ хотелскиот сектор, половина од хотелите под клуч

Хотелскиот сектор не доби помош од државата. Одговорот, според ХОТАМ е дека барањето за финансиска поддршка, поради енергетската криза се разгледува.Речиси половина од хотелите на охридско- струшкото крајбрежје ставија клуч...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани