Се реконструира на игралиштето во населбата ,,Христо Узунов”

Посветено се грижиме за здрав и правилен развој на младите и децата. Затоа започнуваме со активности за реконструкција на спортските и повеќе наменснските игралишта во градот. Деновиве се врши реконструкција...

Започна асфалтирањето на ,,Радојца Новичиќ”

Започна асфалтирањето на улицата ,,Радојца Новичиќ". На улицата беше поставена нова атмосферска канализација и се изврши спуштање под земја на каблите од електричните водови и операторите, информира градоначалникот Пецаков. Покрај...

Најавена реконструкција на Центарот за кардиологија во Охрид

Ќе се реконструира Центарот за кардиологија во Охрид. Предвидена е и реконструкција на Центарот за белодробни заболувања во Отешево. Со овие зафати значително ќе се подобрат условите во специјализираните болници....

Незаборавен Новогодишен концерт на светски познатиот квартет „Диогенес“

Во Националната опера и балет Скопје, синоќа се одржа Новогодишен концерт на фестивалот Охридско лето. Публиката уживаше во звуците на светски познатиот квартет „Диогенес“. Охридско лето е меѓународен фестивал и...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани