ФОТО: Струга „блесна“ во празнично руво

Струга како празнична бајка. Безброј сијалици го краст кејот на Црн Дрим, парковите и центарот на градот. Градот на мостовите „блеска“. Општината издвои 5000 евра за декорирање и организирање на...

Промовирана брошура за правата на потрошувачите

Денес во просториите на Факултетот за туризам и угостителство во Охрид се одржа Промоција на „Информативна брошура за постапката за остварување на заштита на правата на потрошувачите според новиот Закон...

Потпишана повелба за соработка и збратимување меѓу ИПА Охрид – ИПА Егнатија

Викендов во Охрид, беше потпишана Повелба за соработка и збратимување помеѓу Интернационалната полициска асоцијација, регион Охрид – Македонија и Интернационалната полициска асоцијација, регион Егнатија – Република Албанија. Повелбата ја потпишаа...

Младите шахисти од Охрид на прием кај градоначалникот

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецков денеска во својот кабинет  ги прими децата  кои обезбедија пласман  на државното првенство  по шах за основни и средни  училишта што го организираше Федерацијата за...

Ќе се реконструира Специјалната болница за кардиологија Охрид

Ќе се реконстурира Специјалната болница за кардиологија Охрид.  Проектот предвидува реновирање на покривот, поставување енергетска ефикасна фасада, промена на дограмата,  набавка на современ ехо апарат за дијагностика и дигитализација односно...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани