Блесна новогодишната елка под вода

Блесна новогодишната елка под водаНуркачите од Нуркачкиот центар АМФОРА од Охрид во Музејот на вода традиционално и оваа година ја накитија подводната новогодишна елка и на сите граѓани на Република...

Градоначалникот Пецаков го честита Католочки Божиќ

Градоначалникот Пецаков го честита католочки Божиќ. Нека овие празнични мигови донесат светлина и радост во Вашите домови. Овој голем празник е потсетник дека големата Божиќна радост треба да биде споделена...

Ррконструирани дел од просториите во амбулантата во Велешта

Во амбулантата во Велешта заврши комплетна реконструкција на просториите во кои се пружа здравствена заштита. Кабинетот за ОРЛ и кабинетот за детска и превентивна стоматологија се реновирани и ставени во...

ОЕМУЦ„Св.Наум Охридски“ го одбележа патрониот празник и 56 години од своето постоење

ОЕМУЦ„Св.Наум Охридски“ го одбележа патрониот празник и 56 години од своето постоење.Се одржа изложба и свечена академија. Пред присутните се обрати директорот Сашо Недески. „Динамичен е воспитно образовниот процес кој...

Вевчанката Љубица Лешоска – чувар на традицијата, седум децении изработува етно ракотворби

Вевчанката Љубица Лешоска - чувар на традицијата, седум децении изработува етно ракотворбиОсумдесет и две годишната Љубица Лешоска од Вевчани – чувар на вековната традија, повеќе од седум децении изработува етно...

ВМРО ДПМНЕ Охрид: СДСМ се труди да го сокрие неплаќањето на ДДВ во ЈП „Билјанини извори“

СДСМ се труди да ја сокрие вистината за неплаќањето на ДДВ од страна на претходната директорка на ЈП ,,Билјанини извори”, Гордана Јованоска, обвинуваат од ВМРО ДПМНЕ. Согласно вештачење од судски...

„Западот, Истокот и јас“: Про-Кремљ пропаганда која згасна откако само четирипати излезе во трафиките

Во земјава неретка е појавата и феноменот што го претставуваше весникот „Западот, Истокот и јас“, кој во октомври го објави првиот број, а веќе во ноември последниот. За време на...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани