Контраспин: Бојкотот на собраниската комисија „за бомбите“ како протест поради ускратена јавност е спин

Ако цело време додека траат заканите за бомби ВМРО-ДПМНЕ комуницира со јавноста дека за тоа е виновна неспособноста на власта и некапацитетноста на МВР, а во исто време бараат подетални...

Отворен веб портал за поголема достапност до Младинскиот центар Охрид

Младинскиот центар Охрид отвори веб портал на кој младите охриѓани и сите заинтересирани можат да добијат повеќе детали за начинот на функционирање на центарот и сите информации поврзани со младинското...

Сообраќај во две насоки на „Македонски просветители“

На булеварот „Македонски Просветители“ се воведува нов режим на сообраќај, односно од Кружниот тек на Булевар „Туристичка“ до пресекот со улицата „Димитар Влахов“ сообраќајот ќе се одвива во две насоки....

Лажна дојава за бомба и во ОЕМУЦ „Св Наум Охридски“ во Охрид

Лажна дојава за бомба, утрово на емаил пристигна и во ОЕМУЦ „Св Наум Охридски“ во Охрид. Менаџментот веднаш пријавил во полиција. Беше извршена стандардна процедура за евакуација на учениците и...

Јаневски: Недостигаат организирани новогодишни програми во туристичките центри

За Новогодишните празници во туристичките центри во земјава најбројни ќе бидат домашните и регионалните туристи, од Србија, Бугарија, Грција и Албанија.Првиот човек на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани