Масовни протести во Лабуништа, блокада на патот Струга- Дебар

Лабуништани повторно на масовни протести. Со блокада на патот Струга- Дебар го изразија својот револт поради работата на каменоломите. Велат, според податоците на Здравствениот дом една третина од населението во...

ЕТИАС: Седумте евра такса и онлајн формуларот за влез во ЕУ немаат влијание врз визната либерализација

„ЕТИАС не е виза. Исполнувањето на барањата на ЕТИАС значи дека не ви треба виза за да влезете во земјите-членки“, пишува на веб-страницата на Европскиот систем за одобрување на патувања, кој...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани