КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА БЕСЕДА 2023

Во пресрет на манифестацијата „Прличеви беседи“ 2023 година НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид распишува Конкурс за избор на најдобра беседа посветена на нашиот патрон, големиот поет и преродбеник Григор...

Противпожарната единица Охрид доби нови интервентни возила

Противпожарната единица Охрид доби нови интервентни возила. Со огромна заложба на командирот на ТППЕ Охрид Борко Јанкулоски и силна поддршка од Градоначалникот на Општина Охрид Кирил Пецаков, целокупната локална администрација...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани