ВТОР ДЕН БОЖИЌ: Се слави Собор на Пресвета Богородица

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 26 декември. Денеска е Собор на Пресвета Богородица. Црквата утврдила веднаш после големите празници да се слават и учесниците во настанот што се...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани