Сите патишта водат во Вевчани, почнува Вевчанскиот карневал

Деновиве сите патишта водат кон Вевчани. Се е подготвено за Вевчанскиот карневал, а најмалата општина во земјава ги чека бројните гости. Карневалот ќе трае три денови 12, 13 и 14...

Дигитална мапа за појасите на трска на Охридското езеро

Во текот на месец декември 2022 годинава, Здружението  за  заштита  и  одржлив  развој  на животната  средина‐ Регионален  зелен  центар  Охрид, ја спроведуваше активноста Изработка на дигитална мапа во рамки на...

Започнаа подготовките за Богојавление Водици

Во духот на православието и востановената традиција Охрид и годинава ќе биде центар за чествување на големиот христијански празник Богојавление-Водици. Подготвена е богата програма и се очекува традиционалното фрлање на...

Полицијата го пронајде сторителот кој уби седум кучиња во Струга

Полицијата го пронајде сторителот кој уби седум кучиња во Струга. На 10.01.2023 во 17.15 часот во Надворешната канцеларија за криминалистички работи Струга, извршен е службен разговор со М.З.(62) од селото...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани