Охрид подготвен за Водици

На денешниот координативен состанок организацискиот одбор ги разгледа сите детали што се однесуваат на чествувањето. Доколку дозволат временските услови Светиот крст во водите на Охридското Езеро ќе биде положен во...

Младите од струшко Подгорци ја продолжуваат традицијата

Со маскирање на најмладите во Подгорци, Струшко, продолжи василичарската традиција. Радоста и годинава беше голема меѓу најмладите подгорчани што беа дел од карневалот „Василичари 2023“, кој се одржа на 13...

Казнети 56 угостители за непочитување на Законот за заштита од пушење

Од 10 до 14 јануари пазарните инспектори извршиле 200 инспекциски надзори, а издадоа 56 прекрошни налози за непочитување на Законот за заштита од пушење. Казните за овие прекшоци, пушење во...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани