Ќе се дисциплинираат работодавачите, новиот закон наместо опомена предвидува глоба

Новиот нацрт-Закон за работни односи предвидува за најголемиот број прекршоци на правата на работниците да нема прво опомена за газдите туку директно да им се изрече прекршочна глоба. Според министерката...

Со автомобил повредени двајца пешаци на крстосница во Струга

Дваесетитри годишен стружанец на крстосница со автомобил удрил двајца пешаци. На 23.01.2023 околу 19:30 часот во ОВР Струга било пријавено дека на крстосницата од улиците „Маркс и Енгелс“ и „Ристо...

Ќе се тампонира пристапен пат до земјоделското земјиште во Вевчани

Унапредувањето на инфраструктурата за пристап до земјоделското земјиште е еден од главните приоритети на општина Вевчани. Минатата година се изврши расчистување на пристапни патишта до земјоделското земјиште во атарот на...

Советниците ќе одлучуваат за цените на услугите на јавните препријатија

Охридксите советници на следната седница закажана за 30 јануари (понеделник) ќе одлучуваат за цените на услугите на јавните претприпјатија. Целиот дневен ред: Предлог-одлука за давање согласност на одлуката за утврдување...

ЈП Билјанини извори предлага намалување на цените на паркингот

Јавното претпријатие Билјанини извори предлага намалување на цените за паркинзи во текот на зимскиот период. ЈП "Билјанини Извори" ја известува пошироката охридска јавност дека на ден 27 декември 2022 година...

По седум месеци започна судењето за родилката од Дебар, која при царски рез остана без три органи

Со потресно сведоштво на родликата од Дебар, која при царски рез изгуби три органи, денес во струшкиот суд започна судскиот процес против тројцата лекари. Медицинската сестра Јилдаз Веапоска низ солзи...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани