Дефинирани чекорите за воспоставување на електронски идентитет за секој граѓанин

Дефинирани се наредните чекори за воспоставување на електронски идентитет за секој граѓанин Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска одржа работен состанок со...

Највисока плата во секторот програмирање, најниска во кожарска индустрија

Државниот завод за статистика (ДЗС) објави дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември 2022 година, изнесува 33.011 денари. Според податоци на ДЗС, највисоката просечна-нето плата во овој период...

Пет згрижувачки семејства од Охрид ќе добијат финансиска помош

Согласно објавениот Јавен повик за еднократна финансиска поддршка на лице кое е згрижено возгрижувачко семејство на територијата на општина Охрид, познати се добитниците нафинасиската помош. Вкупно пет семејства добија еднократна...

Казнет угостител за точење алкохол на малолетник

Казнет угостител за точење алкохол на малолетно лице. СВР Охрид поднесе кривична пријава против И.Т.(46) од Охрид и против правен субјект – угостителски објект со седиште во Охрид поради постоење...

Со нови туристички приказни до повеќе туристи

Побогата туристичка понуда привлекува повеќе туристи. Охрид мора да работи на нови туристички приказни. Современите туристи денес не доаѓаат за сонце и плажа,тие трагаат по невообичаени искуства и услуги.Авантуристичкиот туризам...

Нови уписи во Центарот Бреинобреин Охрид

Центарот за развивање на животни вештини БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи на нови деца од 4-14 годишна возраст, заинтересирани да ја следат интернационалната Бреинобреин едукативна програма преку која ќе...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани