Визер доби конкуренција и други нискобуџетни компании бараат субвенции

Визер, Луфтханза и Ејџиан се трите авиокомпании кои со државни субвенции ќе понудат нови дестинации за патниците. За почести летови и директни линии до поголемите аеродроми, владата одлучи државна помош...

Уставен суд ќе ја преиспитува одредбата за исплата на апанажа на јавни функционери кои се разрешени или дале отказ

Уставниот суд ќе ја преиспитува уставноста на одредбата за исплата на апанажа на разрешени јавни функционери, но и на оние кои дале отказ пред завршување на нивниот мандат. Иницијатива за...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани