Одржана дваесет и втората седница на Советот на општина Охрид

Денес Советот на Општина Охрид, ја одржа дваесет и втората седница, прва во оваа година. На дневен ред доминираа точки за работата на јавните претпријатија и одлуките за урбанистичко-планските документации...

Советникот Нефи Усеини поднесе оставка

Советникот од  ДУИ Нефи Усеини поднесе оставка од советничката функција. ,,Да,ја поднесов оставката до Советот,поради лични причини воглавно презафатеност со обврски надвор од функцијата советник",рече  Нефи Усеини. Оставката е поднесена...

Беседата „Прличев и ние“ под шифра: „Гроф“ најдобра на конкурсот на НУБ

Беседата „Прличев и ние“ под шифра: „Гроф“ најдобра на Конкурсот на НУБ „Григор Прличев“ од Охрид Во пресрет на манифестацијата „Прличеви беседи“ 2023 годинава за прв пат НУ Библиотека „Григор...

Пратеничката Лидија Петкоска упати критики за автопатот Охрид Кичево

Пратеничката Лидија Петкоска упати критики за автопатот Охрид Кичево. Во моментов се наоѓаме на делот од 57-те километри од автопатот Кичево-Охрид за кои Димитар Ковачевски во четвртокот излажа дека се...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани