Две охридски училишта добија опрема од GLOBE програмата на министерството за животна средина

ООУ „Христо Узунов“ и ООУ „Кочо Рацин“ добија опрема од GLOBE Програмата имплементирана од Министерството за животна средина и просторно планирање, која е во насока на глобалното учење и набљудување...

Ер Србија од јуни лета Охрид Белград

Српскиот национален авиопревозник, Ер Србија од јуни годинава ќе ги обнови летовите меѓу Белград и Охрид, известува ТАВ Македонија, аеродромскиот оператор на Меѓународниот Аеродром Скопје и Аеродромот Св. Апостол Павле...
Заврши реконструкцијата на санитарните јазли во ОУ ,, Братство и единство " Лескајца. Наша замисла е постојано инвестирање во образовните институции на територија на Општина Охрид . Во таа насока...

Свети Атанасиј Велики

Денес се одбележува споменот на Свети Атанасиј Велики, архиепископ Алесандриски. Роден во Александрија 296 година. Од детството наклонет кон духовниот призив. Беше ѓакон кај архиепископот Александар и го придружуваше својот...

(Не)видливата „руска рака“ во последниот круг заострување меѓу Софија и Скопје

Иако постојат варијaции на темата каде е поголемо руското влијание при последната ескалација на односите меѓу Северна Македонија и Бугарија, сосема е извесно дека повеќе сериозни извори се согласни дека...

ВИДЕО интервју: НП Галичица работи за зачувување на универзалните вредности на паркот

НП Галичица работи на заштита на природните вредности на паркот. Со низа проекти и активности се работи на зачувување на универзалните вредности и  статусот на Унеско. Во прилог видео интервју...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани