Се поставува канализациска линија на крак од ул. „Илија Смически“ во село Лескоец

Екипи на ЈП „Нискоградба“ изведуваат градежни активности за поставување на канализациска линија на крак од ул. „Илија Смически“ во село Лескоец. Дожината на линијата изнесува 102 метри, а вредноста е...

Нова збирка песни „Јас, отоидов“ на вевчанскиот поет Мишо Китаноски

Неодамна во издание на најстарото македонско списание за литератур, култура и уметност „Современост“од Скопје, излезе новата збирка песни со наслов „Јас, отоидов“ од вевчанскиот поет Мишо Китаноски. Тој во поговорот...

Јавен повик за субвенционирање на трошоци за комунални услуги

Општина Охрид ќе врши обезбедување на правото на остварување на социјална заштита на граѓаните, од средствата на Буџетот на Општина Охрид, во облик на спроведување на мерки за субвенционирање на...

Работна посета на хрватската амбасадорка на општина Охрид

Денес во работна посета на Општина Охрид, престојуваше амбасадорката на Република Хрватска во Македонија, Н.Е. Нивес Тигањ. Во разговор со градоначалникот Пецаков, беа разгледани повеќе теми и области за соработка...

Дентов синдром – Ги запознаваме ретките болести

Во рамките на националната кампања за подигнување на свесноста Ги запознаваме ретките болести, денес објавуваме за Дентов синдром/Dent syndrome. МКБ N 25.8 Преваленца (распространетост): непозната Дентовиот синдром е ретко генетско...

Преподобен Ефтимиј Велики

Според календарот на МПЦ денес се одбележува споменот на Преподобен Ефтимиј Велики. Житие: Роден е во ерменскиот град Мелитина близу реката Еуфрат околу 377 година од благородни и угледни родители....
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани