Директорката на ,,Охридско лето” го покани претседателот Пендаровски

Традиционално и оваа година директорката Поповиќ  го покани претседателот Пендаровски да го отвори 63 Охридско лето. Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ денеска оствари работна средба со Претседателот на...

Пецаков избран за претседател на Советот на Југозападниот регион

Градоначалникот Кирил Пецаков избран за претседател на Советот на Југозападниот регион. ,,Ообено задоволство ми претставува тоа што едногласно сум избран за претседател на Советот за развој на Југозападниот плански регион...

Противпожарната единица во Охрид функционира со возила стари три децении

Противпожарната единица во Охрид функционира со возила стари три децении. Возниот парк се состои од седум противпожарни возила, од кои шест се уште од времето на Југославија. Најстарото возило за...

Петте најупотребувани дезинформациски наративи околу Украина ја извртуваат сликата за „жртвата и агресорот“

Пред неколку дена во Брисел беше објавен Првиот извештај за манипулација со странски информации и закани од мешање од страна на Европската служба за надворешни работи (ЕЕАS), во кој за периодот октомври-декември...

Русија не го прогласи доларот за невалидно платежно средство

Се пропушта контекстот кога се тврди дека Русија го прогласила доларот за невалидно платежно средство.Во Русија има недостаток на долари во кеш, поради што го има ограничено лимитот на долари коишто...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани