Новинарите и медиумските работници маршираа низ Скопје

„Нема да молчиме”, „Стоп за агресивниот државен пи-ар“, „Сиромаштија е еднакво на автоцензура“, „Работиме за граѓаните а не за политичарите“, „Партии мартии, рацете подалеку од новинарите“ се само дел од...

Ист ИБАН број за донации за Турција и за Украина не значи дека се прави манипулација со парите

Постот што го рецензираме е манипулативен и му недостасува контекст. Тоа што на ист ИБАН број –  меѓународен број на банкарска сметка, се собираат донации за настраданите во Турција и...

Западот не ги завел Русија и Украина да војуваат за нивна пропаст, туку Украина се брани од руската агресија

Украина и Русија не се „заведени од Западот да војуваат за нивна пропаст”, како што се тврди во постот, туку Украина, како суверена држава, признаена и членка на ОН е...

Турција не решила да излезе од НАТО и конзулатите не беа затворени поради земјотресот

Постот што го рецензираме го оценуваме како невистинит. Неточно се тврди дека земјотресот е произведен геолошки напад, дека повлекувањето на дипломатите било поради земјотресот и дека Турција решила да излезе од...

Учениците од ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ дел од  „E twinning“ проектот

Учениците од ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ дел од  „E twinning“ проектот „Каде се моите стапалки“ -„Учениците од нашето училиште Филип Атанасов, Михаил Јанески, Мартин Јанески, Никола Ончев, Мелани Тасеска, Кети...

Бакраческа: Ветувавте бесплатно здравство, а нема лекови

Наместо да разрешуваме членови од Владата, треба да ја разрешиме цела Влада, рече Грација Бакраческа, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ  од Охрид на  расправата  за разрешување на министри. „Ветувавте европско здравство, бесплатно...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани