Голем интерес за претставата „Енергични луѓе“

Поради зголемениот интерес на претставата „Енергични луѓе“ според авторот Василиј Шукшин, во режија на Александар Ивановски, на репертоарто повторно ќе биде изведена во ПЕТОК 03.03.2023 година, со почеток во 20.00...

Се распаѓа некогашниот турски амам во Струга

Некогаш најпосетуван објект, симбол на градот, а денеска оставен на „забот“ на времето, изгубен во институционалниот лавиринт - турскиот амам „Мустафа Челеби“ во Струга сè уште ја води битката за негова...

Задушница… сетете се на покојните

Според календарот на Македонската православна црква денес е Задушница. Задушница секогаш паѓа во сабота зошто Исус тој ден, пред воскресението во недела. Денешната Задушница во знак на сеќавање на починатите,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани