Градоначалникот Пецаков ја поддржа кампањата за ретки болести

Во насока на подддршка на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“, градоначалникот Кирил Пецаков денеска оствари средба со претседателка на здружението „Ретко е да си редок“, Гордана Лолеска. На средбата се...

Жените во Украина доброволно одат во воена служба

Постот дезинформира дека НАТО ја турка Украина да се бори до последниот Украинец. Ова е потценувачки наратив за илјадниците војници во Украина, како и за патриотските и одбранбени дејства коишто...

Изгоре поголема површина на трска, локализиран пожарот Лакочереј

По повеќечасовна битка ,  локализиран пожарот во охридско Лакочереј. Според информациите, изгорена е голема површина на треска, во која егзистираат голем број на птици и животни. Опожарени се и овоштарници,...

Чист Понеделник – почеток на Велигденските пости

Со Чист Понеделник  почнуваат Велигденските пости. Понеделникот по Прочка се вика Чист Понеделник и тогаш започнуваат Велигденските пости. На овој ден се чисти куќата, особено се внимава садовите за храна...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани