Спортски ден во Велгошти

По повод 142 години од раѓањето на македонскиот револуционер Тодор Александров, денес во Велгошти во организација на ОУ „Живко Чинго“ и Сојузот за училишен спорт, се организира „Спортски ден“ за...

Стружанец на државно земјиште нелегално оградил паркинг

Кривична за стружанец, нелегално присвоил и адаптирал паркинг. ОВР Струга поднесе кривична пријава против У.К.(54) од Струга, поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „узурпација на недвижности“. Тој, на...

Заврши проектот Мапирање и управување со трската во Охридското езеро

Со завршниот настан кој се одржа минатата седмица, Здружението за заштита и одржлив  развој  на животната  средина  ‐  Регионален зелен центар Охрид успешно го финализираше проектот „Мапирање и управување со...

Пенов незадоволен од менаџирањето на градоначалниците и општинските совети во земјава

Министерот за локална самоуправа не е задоволен од менаџирањето на општините во земјава. Според Пенов постои „многу лош менаџерски однос“ и од страна на градоначалниците, но и од општинските совети....

Охридски Комуналец самостојно ја одржува депонијата во Буково

Во рамките на ЈП Охридски Комуналец Охрид функционира oдделението депонии кое ја одржува и оперира депонијата Буково. -„На Депонијата Буково се депонира комунален отпад од домаќинствата и од правни субјекти...

Распродадена претставата Енергични луѓе, повторно на репертоарот на 17 ти март

Претставата „Енергични луѓе“ според авторот Василиј Шукшин, во режија на Александар Ивановски за петок 03.03.2023 г. е РАСПРОДАДЕНА, на репертоарто повторно поради зголемен интерес ќе биде изведена во ПЕТОК 17.03.2023...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани