Лицата со посебни потреби од Струга тренираат џудо

Преку спорт и рекреација до поголема инклузија на лицата со попреченост од Струга. Спортот и физичкото вежбање не се резервирани само за „здравите” луѓе. Тоа го докажуваат петнаесеттина лица со...

Недела на Православието

Недела на Православието е наречена првата недела од Велигденскиот пост, кога всушност се празнува победата на иконодулите (почитувачите на иконите) врз иконокластите (иконоборците), изразена во одлуките на Седмиот вселенски собор....
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани