Ќе се санира колекторскиот систем во Охрид и Струга

Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова и в.д. директорот на Јавното Претпријатие Колекторски Систем – Скопје, Владимир Алексијоски, потпишаа Договор за доделување на средства за санација и...

Невладините: Извештајот за природното и културното наследство до Унеско не е реален

Извештајот за природното и културно наследство на Охридскиот Регион, кој владата го достави до Унеско не кореспондира со реалната состојба, реагираат граѓанските организации од Охрид, Струга и Поградец. Извештајот е...

Преподобен Тимотеј

На почетокот на втората  недела од Велигденскиот пост, денешниот ден православната црква го посветила не неколку значајни светители. Преподобен Тимотеј Пустиник на местото наречено Символи на азискиот Олимп. Од малечок...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани