Почнуваат преговори за воведување чартер линија Букурешт Охрид

Интернационалната туристичка берза ИТБ Берлин од 7ми до 9ти март ги отвори вратите за илјадници туристички посетители од целиот свет! Ова е шанса и за македонскиот туристички сектор да покажете...

Саем за сезонско вработување во туристичкиот сектор во Охрид и Струга

Касарна Хаб  организира Саем за сезонско вработување во туристичкиот сектор во Охрид и Струга. Поканата се однесува на сите средношколци над 15 години и студенти кои бараат сезонска работа. -„Ова...

Тони рударски отпад го загадуваат Охридското Езеро од албанска страна

Тони отпад од стари  рудници , со тешки метали го загадуваат Охридското Езеро, од албанска страна кај Поградец. Испитувањата покажуваат присуство на тешки метали во езерската  вода, кои се штетни...

И покрај патентирањето на Охридскиот бисер, продажбата на лажни бисери се провлекува со години

И покрај патентирањето на Охридскиот бисер, продажбата на лажни бисери се провлекува со години Државата во 2012 година ги брендира бисерите на двете охридски семејства, Филеви и Талеви, како најстара...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани