Пецаков оствари средба со амбасадорот на Словачка

Градоначалникот Кирил Пецаков одржа работна средба со амбасадорот на Словачка во Македонија, Хенрик Маркуш. Разговорот беше фокусиран на априлската средба со амбасадорите на земјите чии граѓани се добитници на Светската...

Струшката нефрологија доби апарат за мобилна хемодијализа

Специјализираната болница за нефрологија во Струга доби апарат за мобилна хемодијализа.  Апаратот е донација од семејството на Софија Огненова, пациентка која почина лани, а беше единствена во државата која правеше...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани