Пецаков оствари средба со претставници на Комитетот за односи со заедниците

Градоначалникот Кирил Пецаков придружуван од претседателот на Советот на Општина Охрид, Сашо Донев и секретарот на Општина Охрид, Александар Китески денеска оствари средба со претставниците на Комитетот за односи меѓу заедниците при...

Комуналец со вонредни активности пред утрешната средба Косово-Србија

Вонредни активности за уредување на Охрид пред утрешната средба во рамки на дијалогот Косово-Србија. -Оперативните служби на ЈП Охридски Комуналец на терен пред одржување на утрешната средба во рамки на...

Делегација од Јапонија во посета на општина Охрид

Јапонска делегација од владини претставници и  од компанијата „Маезава“ која што се занимава со производство и изградба на прочистителни станици за отпадни води денес беше во посета на Општина Охрид....

ФОТО+ ВИДЕО: Во струшка нефрологија бесплатен скрининг за рано откривање на бубрежни заболувања

Во Специјалната болница за нефрологија Струга денес бесплатен скрининг за рано откривање на бубрежни заболувања. Голем број граѓани ја искористија можноста да направат прегледи со мерење на крвен притисок, одредување...

Посебен режим на сообраќај во Охрид во текот на претстојниот викенд

Секторот за внатрешни работи Охрид ги известува граѓаните дека, поради средбата меѓу српскиот претседател и косовскиот премиер што викендов ќе се одржи во Охрид, на подрачјето на СВР Охрид се преземаат...

Во ,,Св. Еразмо” извршена првата операција на рбет со најновата генерација роботски микроскоп

Во Специјалната болница за ортопедија Свети Еразмо Охрид извршена првата операција на рбет со најновата генерација роботски микроскоп. -„На 15 март имавме чест да тренираме и да ја извршиме првата...

Струшката библиотека ги заштитува вредните книжевни збирки

Струшката библиотека ги заштитува вредните збирки. Роднокрајната збирка за историјата на општина Струга и единствената збирка на Струшките вечери на поезијата ќе бидат под специјален режим на чување.Се подготвува ззасебен...

Се одбележува Денот на крводарителството

Перманентна работа за промовирање и унапредување на крводарителството на територијатана општините Охрид и Дебарца е заложба која Црвен крст Охрид континуирано, посветено и совесно ја спроведува во текот на секоја...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани