ВИДЕО: Задоволни клиенти споделуваат позитивни искуства од Нуга Бест

Најдобрата реклама е кога клиентите јавно зборуваат за здравствените придовки и задоволството од услугите од одредена компанија. Така задоволни клиенти споделуваат свои лични икуства за светски познатата франшиза „Нуга Бест“,...

Лицата со Даунов синдром можат да бидат успешни, тоа го докажува Игор Шајноски од Струга

35 годишниот Игор Шајноски од Струга е првиот вработен продавач на списанието „Лице в лице“. Момчето со Даунов синдорм, кое една деценија е одговорен на висина на задачата, денес важи...

Се уредуваат фудбалските терени на Билјанини извори

Фудбалските терени на „Билјанини извори“ ќе бидат затворени поради уредување. ЈП "Билјанини Извори" ја известува јавноста, посебно фудбалската, дека од четврток 23 март до 31 март градскиот стадион "Билјанини Извори"...

Се реконструира кујната во детската градинка во Вевчани

Се реконструира кујната во детската градинка во Вевчани. -„Денес извршивме увид во градежните активности кои се изведуваат во ЈОУДДГ "Планински цвет" Вевчани. Се работи на комплетна реконструкција на кујната во...

Паднал во шахта, наместо отштета треба да плати 200 000 денари судски трошоци

Охриѓанецот Илија Џепароски паднал во отворена шахта, се здобил со тешка повреда, поднел тужба против ЈП Нискоградба но наместо отштета Охридскиот судот пресудил дека тој треба да плати 200 000...

Струга ќе применува јапонски искуства за третман на отпадните води

Струга ќе применува јапонски искуства за третман на отпадните води. Вчера беше остварена средба со претставниците на јапонската компанија Maezawa Industries Inc. -„Градоначалникот на Општина Струга,  Рамис Мерко, оствари средба...

Условна казна за лицата кои излегуваа во изолација и полициски час

Со 76 гласа „за“, еден „против“ и без „воздржани“, пратениците  го изгласаа Законот за амнестија на граѓани кои беа санкционирани поради непочитување на строгите мерки за изолација за време на...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани