Охрид домаќин на Првата академија за здравство

Во Охрид се одржа Прва акадмеија за здравство. Настанот беше организиран од страна на Комисијата за здравство на ВМРО ДПМНЕ. Еминентни лекари дискутираа за актуелните теми и предизвици во здравството...

Фронт 21/42 со јавна молба до  министерката за животна средина

Од иницијативата Фронт 21/42  јавна молба до  министерката за животна средина да сподели за кои урбанистички планови на територијата на Светското природно и културно наследство во Охридскиот Регион МЖСПП издало...

Стружанецот Даниел Шикоски е првиот театарски режисер со хендикеп во земјава, кој дипломирал со проесек 10

Стружанецот Даниел Шикоски е првиот театарски режисер со хендикеп во последните педесет години во земјава, кој дипломирал со просек 10. Има три факултетски дипломи , театарска драматургија, академија за филмско...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани