Ова се одлуките од дваесет и шестата седница на Советот на општина Охрид

На денешната дваесет и шеста седница на Советот на oпштина Охрид, советниците со мнозинство гласови ги усвоија Предлог-одлуката за давање согласност на одлуката за задолжување со наменски кредит на ЈП...

Во Паркот на поезијата во Струга беседа во чест на шпанскиот поет Хусто Хорхе Падрон

Во Паркот на поезијата во Струга беседа во чест на шпанскиот поет Хусто Хорхе Падрон Со беседа во Паркот на поезијата Струга денес му оддаде почит на шпанскиот поет Хусто...

Во Милано нема билборд за донации со ликот на Зеленски

Станува збор за компјутерски модифицирано видео, во Милано не постои билборд со сликата на Зеленски со дупка во носот преку која се собираат донации за Украина. Според Центарот за борба против...

Божилов не рекол дека Бугарија ќе обвини Македонци за дојавите за бомби во Бугарија

Од оригиналната изјава на Божилов дадена за БНТ, се гледа дека тој изјавил нешто во сосема друг контекст и воопшто не кажал дека Бугарија ќе обвинува Македонци за дојавите за бомби....

Аферата со протечени документи се зголемува – мошне сигурно дека барем дел се манипулирани

Што се знае за аферата со протечените документи од САД до 10.04.2023 година? Аферата почнала да се развива уште од 28 февруари кога протекле првите документи. Протечени се засега околу...

СОСУ ,,Св.Кирил и Методиј“- Охрид добива нов лик

СОСУ ,,Св.Кирил и Методиј“- Охрид добива нов лик. Продолжуваат активностите во насока на целосно реновирано училиште. Конструирана е нова, современа топлотна пумпа за ефикасно и економично затоплување на просториите во...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани