Експертите  порачаа: Струга да ги почитува препораките за заштита, Мерко вели се почитуваат

И Струга мора да го почитува препораките за зачувување на статусот на Охридскиот регион, како светско природно и културно наследство, порачаа експертите од Бернската и Рамсарската конвенција и Унеско, кои...

Охридско лето е кодот на културата на Балканот, кажа Поповиќ пред делегатите на ЕФА во Гирона, Шпанија

Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ изминативе четири дена ги презентираше успесите на Фестивалот на Самитот на уметнички фестивали во Гирона, Шпанија во чии рамки се одржа и 70....
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани