Градоначалникот Пецаков оствари средба со новиот бугарски конзул Димитров

Протоколарна средба, денес, оствари градоначалникот Кирил Пецаков со новиот Бугарски конзул Николај Димитров. На средбата соговорниците разговараа на повeќе теми, меѓу кои беа остварување соработка во насока на исполнување на...

Доминантен настап на охридските гимназијалци на Првата национална Олимпијада за Вселената

На 28ми април 2023 година во просториите на Касарна хаб, во беспрекорна организација на организаторите и домаќ ините, се одржа Првата национална Олимпијада за Вселената. На олимпијадата доминантно учество имаа...

Целосно исплатени ученичките и студентските стипендии во Охрид

Општина Охрид целосно ги исплати стипендиите за учениците и студентите предвидени во рамки на програмите за основно и средно образование Н1 и Н2 и програмата за социјална и здравствена заштита...

Стендап-претставата „Влези, не се соблакај“ на репертоарот во Охрид

Стендап-претставата „Влези, не се соблакај“ гостува во НУЦК Григор Прличев- Охрид, во петок 05.05.2023 година. Претставата е исповед за животот на Весна Петрушевска, во ко­ја во час и половина низ...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани