Работна средба за организација на Ѓурѓовденската литија во Струга

Работна средба со претставниците на Православната Црква и Министерството за внатрешни работи. Денес,  во кабинетот на Градоначалникот, на работна средба учествуваа претставници на Македонската православна црква од црквата Св.Ѓорѓија во...

Општина Охрид дел од настанот „Биди хуман, сподели радост, израдувај непознато дете“

Општина Охрид учествуваше во завршниот настан на акцијата „Биди хуман, сподели радост, израдувај непознато дете“, во организација на авторката на книгата за Рисот, Весна Константинова. Завршниот настан се одржа во...

ВИДЕО: Како Охрид беше претставен пред англичаните во емисијата „This morning“

За само 3 часа директен авионски лет од Лондон, Британците имаат можност да уживаат во убавините на нашиот туристички бисер Охрид. Овие денови во фокусот на најгледаната британска утринска емисија “This...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани