Се санираат плочките во охридската чаршија

Се санираат плочките во охридската чаршија. -На територијата на Општина Охрид се одвиваат активности за санација на јавните површини. Деновиве се започна со санирање на оштетувањата на плочките низ Чаршијата....

Белчишкото Блато “Сини Вирој” е таргетирано како идно европско заштитено подрачје

Во Белчишта -Белчишко Блато, во понеделник ќе се одбележи 22 Мај – Светскиот ден на биолошката разновидност и Денот на Натура 2000. На настанот свое обраќање ќе имаат Каја Шукова,...

Наспроти еколозите, Николовски смета концесијата за риболов на Охридското Езеро не се коси со УНЕСКО

Наспроти реакциите на еколозите, министерот за земјоделие смета дека издавањето на Охридското Езеро под концесија не се коси со препораките на УНЕСКО. Според него, концесијата за стопански риболов ќе придонесе...

Поетскиот вознес на гимназијалци „Со збор кон непремолк“

Со поетски мисли преточени во убав збор изрецитирани во придружба на музички интерпретации од талентираните матуранти се одржа поетскиот вознес на нашите гимназијалци „Со збор кон непремолк“ под менторство на...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани