Ученици од Охрид создадоа апликација за пријавување диви депонии

Ученици од средното стручно електро-машинско училиште „Св. Наум Охридски“ во  Охрид, ја создадоа првата апликација за подигнување и промовирање на еколошката свест. Апликацијата TrashPinger, ќе послужи како еко-аларм,  за пријавување...

Вевчанци ја подготвија најдобрата рибна чорба, освоија прво место во Босна

На натпревар во Босна, вевчанци подготвија најдобра рибна чорба. 89 екипи од Република Србија, Унгарија, Македонија, Хрватска, Словенија, Италија и Австрија учествуваа на традиционалната „Котлијада“ во Котор Варош.во Босна и...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани