Во ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ имаше ден на отворени врати за учениците од завршните одделенија

На 01.06.2023 година во ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ имаше ден на отворени врати за учениците од завршните одделенија од основните училишта во Охрид. На овој отворен ден учениците имаа можност...

Сертификати и награди за вработените во Тав Македонија – Охрид

ТАВ Македонија, како компанија која го цени и вреднува трудот на вработените, а особено нивната меѓусебна соработка, тимски дух, проактивност, ефикасност и стручност, воведе програма за препознавање вредности наречена Play...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу општина Охрид и Институтот „Конфуциј“

Во просториите на Општина Охрид, денеска, беше потпишан меморандумот за соработка помеѓу Општина Охрид и Институтот „Конфуциј“ кој работи во склоп на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје. Потписниците...

Верифицирани мандатите на новите делегати на Локалното собрание на млади

Денеска во големата сала на Општина Охрид се одржа седница на Локалното собрание на млади. На седницата се изврши верификација на мандатот на пријавените делегати и заменици делегати во Локалното...

Општина Вевчани и Институтот „Конфуциј“, потпишаа Меморандум за соработка

Општина Вевчани и Институтот „Конфуциј“, потпишаа Меморандум за соработка. Денес во просториите на Општина Вевчани потпишавме меморандум за соработка помеѓу Општина Вевчани и Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Св. Кирил и...

Жртвата во вчерашната сообраќајка е жител на Желино

Полицијата денес со детали за вчерашната  сообраќајка на патот Охрид Кичево. На 31.05.2023 во 18 часот, на магистралниот пат Охрид-Кичево, во близина на село Издеглавје, се случила сообраќајна несреќа помеѓу...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани