За прв пат саниран плоштадот кај Мини маркет

За првпат откако е изграден се изврши комплетна санација на плоштадот Мини маркет. -Санирана е комплетната инфраструктура на плоштадот. Екипи на ЈП "Водовод" извршија санација на водоводните системи и фонтаните....

Уредени тротоарите на улица „Славеј Планина“

Активностите за партерно уредување на тротоарските површини на улица „Славеј планина“ завршија. Вкупно беа поставени 390 метри квадратни бехатон плочки, а вредноста на зафатот изнесуваше 690 000 денари. Активностите ги...

АНКЕТА НДИ: За ВМРО-ДПМНЕ би гласале 21,5 отсто од испитаниците, а за СДСМ 13,9 отсто

Доколку утре се одржат парламентарни избори, за 2,2 отсто од испитаниците, пак, опција е неважечко ливче, а 16,7 проценти рекле дека нема да гласаат.  Доколку утре се одржат парламентарни избори,...

Охриѓанец ќе ја претставува Македонија на Меѓународна олимпијада по физика

Ученикот  од четврта година Кристијан Шишкоски, од охридската гимназија, заедно со уште четворица ученици, е избран да ја претставува Македонија на 53-тата Меѓународна олимпијада по физика која ќе се одржи...

Нова, трета инвестиција на германската Костал во земјава

Нова, трета по ред  инвестиција на германската компанија за изработка на делови и компоненти за автомобилската индустрија „Костал“, која веќе седум години работи во земјава. Станува збор за  инвестициски проект...

Оперската дива, Анџела Георгиу од Романија го отвора 63 то Охридско лето

Оперската дива, сопранот Анџела Георгиу од Романија заедно со Оркестарот на Националната опера и балет на Македонија и под диригентската палка на Теодорашку Артаманов од Романија, на 12 јули на...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани