Завршена е изградбата на канализационата линија Крак 17 во Вевчани

Завршена е изградбата на канализационата линија Крак 17 во Вевчани. -,Развојот на комуналната инфраструктура е еден од главните приоритети на општина Вевчани. Наскоро ќе започниме со реконструкција на канализационата линија...

Театарската претстава „Нора“ во изведба на Љубљански театар на Охридско лето

Театарската претстава „Нора“ во изведба на градскиот  театар Љубљана на репертоарот на фестивалот „Охридско лето“. Претставата, која критички го начнува проблемот на патријархално уредениот модел на граѓанско семејство и го...

Струшкиот клуб „Караорман“ слави сто години постоење

Еден од нашите најтрадиционални клубови, струшки Караорман, кој има огромна традиција на фудбалско движење кај нас и во регионот, се соочува со големи егзистенционални проблеми. Второлигашот годинава слави стогодишнина, но...

Фотографијата на Томислав Георгиев ја доби првата награда на глобалниот конкурс „Вода=живот“

Во просториите на Касарна Хаб во Охрид вечерва беше отворена изложбата на победничките фотографии од глобалниот конкурс „Вода=живот“ организиран од Министерството за надворешни работи на Кралството Холандија. Изложбата е дел...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани