Заврши „Вевчанско лето“

Заврши Вевчанско лето. Со денешниот настап на хорот од „Златно Славејче“ се спушти завесата на културната манифестација во Вевчани. Најмалата општина во змејава и оваа летна сезона понуди богата културно...

Почнува реконструкција на улица „Седми Ноември“

Од утре 30.08.2023 (среда) започнуваат градежни активности за реконструкција на улица „7-ми Ноември“. Проектот опфаќа изградба на нова атмосферска канализација, нови тротоарски површини и велосипедски ленти со автентичен материјал (украсен...

Градежни активности на улица „Анастасија Узунова“

Од утре, 30.08.2023 година (среда) започнуваат градежни активности за реконструкција на водоводната линија на улица „Анастасија Узунова“. Се молат граѓаните што живеат и гравитираат на овој потег од градот да...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани