Поскапување на голем број производи, во август инфлација од 8,3%

Во август е измерена инфлација од 8,3 проценти. За толку е зголемен индексот на трошоците на животот во однос на ланскиот август. Индексот, пак, на цените на мало бележи зголемување...

ООУ„Кочо Рацин” – Охрид добитник на плакета eTwinning School

„Кога тимски се работи и се има поддршка од раководството успехот е неминовен”. - вели наставничката Силвана Крстеска која е наставничка по математика во основното училиште Кочо Рацин  и eTwinning...

Честитка од градоначалникот Пецаков за Денот на независноста

По повод 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија, градоначалникот Кирил Пецаков упати честитка до граѓаните на Охрид.  – 8-ми Септември е симбол на Македонското единство, независност и...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани