Се одбележа Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајни незгоди

Со засадување цвеќе во кругот на СВР Охрид и со испуштање црни балони на плоштадот „Св.Климент Охридски“ во Охрид, РСБСП и СВР Охрид-отсек за превенција, денеска во Охрид, симболично го...

Апел за помош: Пожар го „проголта“ домот на семејството Автароски од струшко Ливадишта

Силен пожар ја „проголта“ куќата на семејството Автароски во струшкото село  Ливадишта.  Се‘ што макотрпно граделе  го снема за неколку мигови, изгоре во пламените јазици кои избувнале околу  полноќ  пред...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани