Прекршочна за охриѓанец, го запоставил малолетниот син

СВР Охрид поднесе барање за поведување прекршочна постапка против Ш.Е.(42) од Охрид поради занемарена грижа кон својот малолетен син, ученик во едно основно училиште во Охрид. Пријавениот, како родител ја...

Современа молекуларна дијагностика во ЦЈЗ Охрид

Центарот за јавно здравје во Охрид од неодамна обезбеди најсовремена апаратура и воспостави целосно автоматизиран систем за молекуларна дијагностика, што овозможува екстракција на нуклеински РНК и ДНК киселини, PCR амплификација...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани