Нема пари за изградба на стационар за бездомните животни во Југозападниот регион

Стагнира идејата за изградба на стационар за бездомните животни во Југозападниот регион во земјава. Иако уште во 2016 година  беше изработена физибилити студија и  комплетен проект, седум години подоцна нема...

Охрид достоинствено ќе го одбележи заштитникот на градот -Свети Климент Охридски

Со низа свечености Охрид ќе го одбележи патронот на градот, Свети Климент Охридски. Подготовките се во завршна фаза. Годинава  Охридската гимназија која годро го носи името Светиклиментово  ќе биде носител...

Воведение на Пресвета Богородица- Пречиста

На 4 декември православните верници го празнуваат големиот христијански празник Мајката Божја Воведение на Пресвета Богородица или кај народот познат како  Пречиста. Овој празник спаѓа во дванаесетте големи празници. Тој ...

Се гради канализационата линија Трафо- Смолејца во Вевчани

Течат градежните активности на канализационата линија Трафо- Смолејца во Вевчани. На половина сме со градежните активности околу изградбата на канализационата линија Трафо-Бубаној-Смолејца, информира градоначалникот на Вевчани Спасе Кочоски.

Се одржа десеттата седница на Советот за Развој на Југозападниот регион

Се одржа 10-тата седница на Советот за Развој на Југозападниот плански регион. На работната средба се усвои Записникот од претходната Седница на Советот, а се разгледуваа и Предлог -Финансискиот план...

Продолжи судењето за Пендиков во Охрид

Со исказ на поранешниот секретар на сега затворениот бугарски клуб во Охрид, Христијан Пендиков, денес одново започна судскиот процес во охридскиот суд. Пендиков  опиша што се случувало критичната ноќ, кога...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани