Се поставува заштитна ограда на улицата „Шопев мост – Здравствен дом Вевчани“

Се поставува заштитна ограна на улицата „Шопев мост - Здравствен дом Вевчани". -Денес поставуваме заштитна ограда на локалната улица "Шопев мост - Здравствен дом Вевчани", со цел поголема безбедност во...

Мицковски на трибина во Калишта: Браќата Кирил и Методиј пред еден милениум покажаа дека нема инфериорни култури и народи

Со трибина под наслов  „Светите Кирил и Методиј стожерот на нашето постоење“ на брегот на Охридското Езеро се одбележа Денот на сесловенските просветители. Браќата Кирил и Методиј пред еден милениум...

Положено цвеќе на споменикот на Свети Кирил и Методиј

По повод  24. Мај, денот на  сесловенските просветители  Кирил и Методиј, делегација на Општина Охрид, предводена од градоначалникот Кирил Пецаков, денеска положи свежо цвеќе на нивното спомен обележје на Охридскиот кеј. Свежо...

Свети Кирил и Методиј – мисионери на христијанството

Свети Кирил и Методиј (старословенски: Кѷриллъ и Меѳодїи) — браќа родени во Солун во IX век, кои станале мисионери на христијанството помеѓу Словените од Голема Моравија и Панонија. Преку нивната...

Финална средба на Еразмус проектот за волонтеризам

Дека волонтерската работа е многу корисна, во сите нејзини аспекти, повторно се истакна на финалната, дводневна работна средба одржана неодамна во Охрид, каде здружението Ортет беше домаќин на партнерите од...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани