За прв пат саниран плоштадот кај Мини маркет

За првпат откако е изграден се изврши комплетна санација на плоштадот Мини маркет.

-Санирана е комплетната инфраструктура на плоштадот. Екипи на ЈП “Водовод” извршија санација на водоводните системи и фонтаните. Се изврши чистење на одводните мрежи и се изврши целосна санација на системот за јавно осветлување. Се поставија нови клупи и канти за отпадоци и се санираа оштетувањата на амфитеатарот, информира градоначалникот Пецаков.

Со овие зафати се врати повторно убавиот изглед на Плоштадот и можноста повторно да прерасне во урбано катче за дружење на граѓаните.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани