„Со грижа до бериќет“ Вевчани развива одржлив туризам 

„Со грижа до бериќет“ Вевчани развива одржлив туризам

Претходниот викенд, на 16 и 17 септември, организиравме промо тура во Вевчани со цел промоција на #VevchaniGreen, бренд кој ги обединува Општина Вевчани како управувач на заштитеното подрачје „Вевчански извори“ и кандидат за зелена дестинација (Green destination) и локалните даватели на услуги кои се сертифицирани со Good Travel Seal Programme.
Со оваа посета и запознавање со природните, културните, историските, архитектонските и гастрономските вредности откривме дел од големиот број на можности за одржлив туризам во Вевчани.

Можно е да е слика од 4 луѓе

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани