Чешка парламентарна делегација во посета на Охрид

Парламентарна делегација од економскиот совет при чешкиот парламент, составена од претседателот Михал Кортиш и членовите Ондреј Фебер, Мирослав Плевни и Ростислав Костил, денес беше во посета на Охрид. Дел од...

Завршија спортските училишни игри

Со финалните натпревари во мал фудбал помеѓу учениците од општинските основни и средни училишта, денеска во спортскиот центар „Тодор Александров“ во Велгошти завршија овогодинешните Училишни спортски игри, кои ги организираше...

ЕУ ги повика социјалните мрежи да ги означуваат содржините генерирани од вештачка интелигенција

Како дел од пошироките напори за борба против руските дезинформации, ЕУ побара од Фејсбук и останатите платформи да вложат повеќе ресурси за проверка на факти во содржините во источна Европа,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани